سنگ مثانه
سنگ مثانه
در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد سنگ مثانه و راههای درمان آن صحبت میکنیم امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار بگیرد.
توضیحاتی در مورد بیماری
سنگهای مثانه، تودههای سفت و سختی از املاح معدنی در مثانه شما میباشند. وقتی ادرار در مثانه شما تغلیظ میشود، باعث میگردد املاح موجود درادرار متبلور شده و سنگهای مثانه ایجاد شوند. ادرار تغلیظ شده و بدون حرکت اغلب در نتیجه تخلیه ناکامل مثانه شما میباشد. سنگهای مثانه همیشه باعث بروز علائم و نشانهها نمیشوند و ممکن است در طی انجام آزمایشاتی جهت شناسایی سایر مشکلات پی به وجود آنها برد. گاهی اوقات سنگهای مثانه کوچک به خودی خود از بین رفته و دفع میشوند، اما شاید نیاز باشد بعضی از آنها را با کمک پزشک از بدن خارج کرد. سنگهای مثانهای که درمان نشوند میتوانند باعث ایجاد انواع عفونت و سایر عوارض گردند. نشانه ها بعضی از افرادی که در مثانه آنها سنگ وجود دارد، هیچگونه مشکلی ندارند، حتی زمانیکه سنگهای آنها بزرگ است. اما اگر سنگ، دیواره مثانه را خراش داده آن را آزرده کند یا مسیر جریان ادرار را مسدود نماید، میتواند موجب ایجاد علائم و نشانههای این بیماری گردد. این علائم عبارتند از: • درد ناحیه پایین شکم • ادرار دردناک • تکرر ادرار • مشکل در دفع ادرار یا قطع شدن و ایجاد وقفه در جریان ادرار • وجود خون در ادرار • ادرار تیره رنگ یا ادرار با رنگ تیره غیرطبیعی.عموماً سنگهای مثانه وقتی ایجاد میشوند که مثانه شما تخلیه کامل نمیشود. ادراری که در مثانه شما باقی میماند،تشکیل کریستالهایی را میدهد که سرانجام به سنگهای ادراری تبدیل میشوند.در بیشتر موارد یک وضعیت یا عارضه، زمینهسازی است که در توانایی مثانه جهت تخلیه به طور کامل تاثیر میگذارد.
سنگ مثانه چیست
این سنگ یکی از انواع سنگهای ادراری است که در مثانه تشکیل میشوند. سنگهای مثانه معمولاً ناشی از اختلالات عملکردی در دستگاه ادراری یا وجود جسم خارجی در آن ایجاد میشود. اکثر سنگهای مثانه در مردان دیده میشود. در کشورهای در حال توسعه سنگهای مثانه معمولاً در پسران پیش از بلوغ یافت میشوند. در حدود یکچهارم موارد سنگهای متعدد وجود دارند.
عوامل به وجود آورنده سنگ
شایعترین این عوارض که باعث به وجود آمدن سنگهای مثانه میشوند عبارتند از: • بزرگی غده پروستات: پروستاتی که بزرگ شده یا هایپرپلازی خوشخیم و بیخطر پروستات، میتواند باعث ایجاد سنگهای مثانه خصوصاً در مردان شود. همچنانکه پروستات بزرگ میشود، به مجرای ادراری نیز فشار وارد کرده و باعث توقف و ایجاد وقفه در جریان ادراری میگردد، همین امر موجب میشود ادرار در مثانه شما باقی بماند. • اعصاب آسیبدیده (مثانه نوروژنیک): به طور طبیعی، اعصاب پیامها را از مغزتان به ماهیچههای مثانه شما انتقال میدهند، پیام های مانند دستور سفت و فشرده شدن یا آزاد و رها شدن ماهیچههای مثانه. اگر این اعصاب به علت سکته، یا آسیب طناب نخاعی و یا سایر مشکلات مربوط به سلامتی آسیب ببینند، این امکان وجود دارد که مثانه شما قادر به انجام عمل تخلیه کامل نباشد. سایر موقعیتهایی که باعث ایجاد سنگهای مثانه میشوند عبارتند از: • التهاب: سنگهای مثانه میتوانند در مثانه ملتهب به وجود آیند. عفونتهای دستگاه تناسلی و رادیوتراپی ناحیه لگن، هر دو میتوانند از عوامل التهاب مثانه باشند. • ابزار و تجهیزات پزشکی: گاهی اوقات سوندهای مثانه، لولههای باریکی که برای جمعآوری ادرار از مثانه شما، داخل مجرای ادراری قرار داده میشوند، میتوانند باعث ایجاد سنگهای مثانه باشند. همینطور وسایل واشیایی که به طور اتفاقی به طرف مثانه شما حرکت میکنند مثل وسایل و تجهیزات پیشگیری از بارداری و یا استنت. بلورها و کریستالهای معدنی که بعداً تبدیل به سنگ میگردند، دورادور سطح این وسایل را فرا میگیرند. • سنگهای کلیه: سنگهایی که در کلیه شما به وجود میآیند، همانند سنگهای مثانه نیستند. آنها به طرق متفاوت و اغلب به دلایل متفاوتی به وجود میآیند. اما گاهگاهی، سنگهای کوچک کلیه از حالبها به سمت مثانه پایین رفته و در صورتیکه دفع نشوند، میتوانند به سنگهای مثانه تبدیل شوند. عوامل خطر در کشورهای در حال توسعه، سنگهای مثانه اغلب به علت کمشدن آب بدن، عفونت و رژیم های کم پروتئین ایجاد شده و خصوصاً در بچهها شایع میباشد. در نواحی دیگر دنیا، سنگهای مثانه اصولاً در بزرگسالان به خصوص در مردان 30 سال و بالاتر رخ میدهد. شرایط و موقعیتهایی که احتمال خطر ابتلاء به سنگ های مثانه را افزایش می دهند عبارتند از: • انسداد مجرای خروجی مثانه: انسداد مجرای خروجی مثانه به هر گونه وضعیتی که مانع جریان ادرار از مثانه به سمت مجرای ادراری میشود، اشاره دارد. مجرای ادراری، لولهای است که ادرار را از بدنتان بیرون میبرد. انسداد مجرای خروجی مثانه دلایل متعددی دارد، ولی شایعترین شکل آن بزرگی پروستات میباشد.
تشخیص
مراحل تشخیصی سنگهای مثانه میتواند شامل موارد زیر باشد: • معاینه بدنی: پزشکتان احتمالاً ناحیه پایین شکم شما را معاینه خواهدکرد، تا ببیند آیا مثانه شما بزرگ شده یا خیر(ورم مثانه) و در بعضی موارد آزمایش مربوط به مقعد نیز انجام خواهد داد. برای تصمیمگیری در مورد اینکه آیا پروستات در شما بزرگ شده است یا خیر. همچنین باید هرگونه علائم و نشانههای ادراری که دارید را مطرح نمایید. • آنالیز ادرار(تجزیه شیمیایی ادرار): ممکن است یک نمونه از ادرار شما جهت شمارش مقادیر میکروسکوپی خون، باکتری و املاح بلوری شده، جمعآوری گردد و مورد آزمایش قرار گیرد. همچنین تجزیه شیمیایی ادرار به تصمیمگیری در مورد اینکه آیا عفونت دستگاه ادراری دارید کمک میکند، که میتواند در نتیجه ایجاد سنگهای ادراری باشد. • سیتیاسکن کامپیوتر اسپیرال (چرخشی): انجام یک سیتیاسکن مرسوم و متداول، همراه با پرتونگاریهای متعدد، با دانش و تکنولوژی کامپیوتری، برای ایجاد و خلق تصاویر بدن در یک مقطع زمانی. انجام یک سیتیاسکن اسپیرال(چرخشی) به فرایند کار سرعت میبخشد، اسکنی سریعتر با دقت بالاتر و مشخصات بیشتری از ساختار داخلی بدن. سیتیاسکن اسپیرال(چرخشی) میتواند حتی کوچکترین سنگها را نمایان کند و به عنوان یکی از حساسترین آزمایشها جهت تشخیص انواع سنگهای ادراری در نظر گرفته میشود. • امواج اولتراسوند(ماوراء صوت): روش اولتراسوند، روشی است که امواج صوتی را به سمت اندامها و ساختار داخلی بدن شما پرتاب میکند تا تصاویری را ایجاد کند، که این روش نیز به پزشک در شناسایی سنگهای ادراری کمک میکند. • عکسبرداری به روش اشعه ایکس: عکسبرداری به روش اشعه ایکس از کلیهها، حالبها و مثانه شما، به پزشک در تشخیص وجود سنگ در سیستم ادراری کمک میکند. اما بعضی از انواع سنگها با این روشهای متداول قابل رویت نیستند. • تصویربرداری اختصاصی از دستگاه ادراری (پیلوگرام درون وریدی) : پیلوگرام درونوریدی آزمایشی است که در آن از یک ماده حاجب جهت پررنگ کردن و مشخص نمودن اندامها و اعضاء دستگاه ادراری به کار میرود. یک ماده حاجب به داخل سیاهرگی از بازو تزریق میشود و به سمت کلیهها، حالبها و مثانه شما جریان پیدا میکند و هرکدام از این اندامها را مشخص مینماید. با عکسبرداری به روش اشعه ایکس، در طول انجام فرایند تصاویری در زمانهای مشخص و جهت بررسی وجود سنگها گرفته میشود.عموماً سیتیاسکنهای چرخشی به جای پیلوگرام درونوریدی، انجام میشود.
متن بی قراری
متن بی قراری
متن بی قراری | متن های زیبا و خفن در مورد بی قراری
متن بی قراری | متن های زیبا و خفن در مورد بی قراری
متن بی قراری دل
متن بی قراری یار
متن بی قراری و دلتنگی
متن بی قراری برای عشق
متن بی قراری برای همسر
متن بی قراری عشقم
متن دلتنگی و بی قراری
متن بی قراری عاشقانه جدید
عکس متن بی قراری دل
متن طولانی بی قراری و دلتنگی
متن بی قراری محسن ابراهیم زاده
متن بی قراری دلتنگی
متن عاشقانه دلتنگی بی قراری
متن شعر چند وقته که بیقراری دلم
متن بی قراری عشق
متن کوتاه دلتنگی و بی قراری
متن آهنگ بی قراری محسن ابراهیم زاده
مطلب درباره بی قراری
شعر عاشقانه بی قراری
دل نوشته های دلتنگی و بی قراری
بیقراری دل من
شعر در مورد سگ
شعر دلتنگی و بی قراری
مجموعه متن و جملات زیبا و معروف و شعر در مورد سگ
شعر سگ باوفا
شعر سگ وفادار
شعر سگ
شعر در مورد سگ
شعر سگ من
شعر سگها و گرگها
شعر سگ اصحاب کهف
شعر سگهای نگهبان
مجموعه متن و جملات زیبا و معروف و شعر در مورد سگ
شعر سگ و گرگ
شعر سگ کودکانه
شعر سگ عوعو کند
- ۹۸/۰۵/۳۰